Welkom bij Moskee Essalam

Onze Boodschapper (vrede en zegeningen met hem) zei: Wie voor Allah een moskee bouwt, al is het gelijk aan of kleiner dan een nest van een vogel, Allah bouwt voor hem een huis in het Paradijs.”
(at-Targhieb wat-Tarhieb)

Onze Boodschapper (vrede en zegeningen met hem) zei: “Als een man sterft, komen zijn goede daden tot een eind, behalve drie: Doorgaande liefdadigheden, profijtvolle kennis en een rechtvaardige zoon die voor hem zal bidden.”
Overgeleverd door Muslim.
Bankrekeningnummer: BE30 0013 9298 9011

Gebedstijden

Donaties

Contact

Over Ons

In 1984 sticht een handvol vrijwilligers de Moskee Essalaam te Merksem. Deze eerste generatie gastarbeiders hadden namelijk behoefte aan een Islamitische gebedsplaats om hun religieuze riten uit te voeren.

Met de hulp van giften en volledig gedragen door vrijwilligers is de moskee inmiddels onlosmakelijk met de buurt verweven.

Hoewel het in de eerste plaats een gebedsplaats betreft, is de Moskee Essalaam zoveel meer dan dat.

Naast haar onderwijzende rol fungeert deze ontmoetingsplaats immers ook als sociaal centrum waar jong en oud, moslim en niet moslim elkaar kunnen ontmoeten.

Van de Iftar tijdens de maand Ramadan tot de buurtbarbeque in de zomermaanden, steeds neemt de moskee een centrale en verbindende rol in die het sociale weefsel in de buurt ten goede komt.

Ik dit kader is er ook regelmatig overleg en coordinatie met de gemeente Merksem.

Al bijna 40 jaar streven we inmiddels elke dag naar het belijden en uitdragen van de Islamitische religie en de daarbijhorende waarden.

Dit alles in een kader van bewust burgerschap en harmonieus samenleven.